Младежи от Варна се учат как да събират пари от дарители

Мисия Варна

22-07-2014, 09:50

Снимка:

LiveVarna

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Варненски младежи печелят европари от проекти

Със събраните средства финансират инициативи на съучениците си

Младежи от Варна се учат как да подкрепят иновативни идеи на свои връстници, чрез прилагане на европейски модели. Инициативата е част от проект "Въвеждане на модели за младежко развитие, ориентирани към подкрепа на иновативни проекти", реализиран от Сдружение "Моят град" с финансовата подкрепа на Община Варна – програма "Младежки проекти 2014".

Целта е младите хора да се научат да прилагат европейски модели, част от които е модела "младежка банка". Това е модел, който учи младите хора как да събират средства от дарители и да финансират след това инициативи на свои съученици.

Дейностите по проекта имат и задачата да популяризират кандидатурата на Варна за европейска младежка столица, чрез разпространение на информационен клип и презентация на USB флаш. Именно разпространяваните младежки модели са помогнали на други градове да изпълнят успешно мисията "европейска младежка столица".

Сдружение с нестопанска цел "Моят град" е създадено с основна дейност - обединяване на ресурси и създаване на между-секторни партньорства за решаване на местни проблеми в сферата на образованието, младежките дейности и спорт. Сдружението е търсен партньор в редица младежки инициативи и обмен на добри европейски практики.