Коста Янев: Избрах Спартак, тъй като другите оферти бяха "дървени"

Спорт

23-06-2014, 16:22

Снимка:

varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Чакат Коста Янев на Коритото за старта на подотовката

С чобани не ми се занимава, каза още бившият играч на ЦСКА и Черно море

Най-качественото ново попълнение на Спартак 1918 – Коста Янев, даде интересно обяснение защо е избрал да продължи с футбола във варненския тим.

"Имах още една-две оферти, но бяха „дървени“. С чобани не ми се занимава, а Варна е прекрасен и европейски град. Спартак пък е отбор с име, който заслужава да се върне в „А“ група, а Атанас Атанасов е треньор, който много уважавам и съм с прекрасни впечатления от съвместната ни работа в Нефтохимик", заяви за sportonline 30-годишният халф.

Янев е убеден, че Спартак 1918 може да пребори Монтана и да се върнат в елита, тъй като разполага с опитни и можещи изпълнители. "Монтана превъзхожда с бюджет не само с нас, но и всички в групата. Бюджетът обаче не играе на терена. Там излизат 11 на 11 футболисти. Сигурен съм, че е по силите на Спартак да се пребори за едно от първите две места. По-добре да играя в отбор с цел в "Б" група, отколкото за тим без цел в "А" група", допълни Янев.

Последният каза още, че е бил съотборник с Траян Дянков, Радомир Тодоров, Петър Патев и Деян Христов и се надява бързо да се адаптира към новия си отбор.