Черно море започва подготовка с петима нови

Сашо Станков взема и петима юноши в първия отбор

Отборът на Черно море ще започне лятната подготовка най-малко с петима нови футболисти, научи Varnautre.bg. Те ще изкарат пробен период на "Тича" и ако бъдат одобрени ще им бъдат предложени договори. Освен това за първото занимание ще бъдат повикани и петима юноши от школата на "моряците", които се състезаваха в Елитната група до 19 г. и спечелиха със "зелено-бялата" фланелка бронзовите медали.

Както е известно, новият треньор на Черно море Александър Станков събира отбора на 12 юни. Шест дни по късно тимът ще отпътува за Банско, където ще проведе и по-голямата част от лятната подготовка. След 10-ия ден моряците ще бъдат пуснати в двудневна почивка, а след това лагерът в зимния курорт продължава.

В Банско са предвидени и шест контролни срещи, като в тях Станков ще се запознае с качествата на новите играчи и ще прецени на кои от тях ще бъдат предложени договори. Целта пред специалиста е да продължи добрата работа на предшественика си Георги Иванов-Гонзо и да изгради един силен и подготвен отбор за очертаващия се тежък сезон и много мачове в "А" група.