ГЕРБ изпраща в Брюксел защитник на редовия гражданин

Правата и възможностите, които ЕС дава на редовия български гражданин при достойна и ефективна политика на евродепутатите ни в Брюксел

На тези ангажименти заложи ГЕРБ във Варна в кампанията за Европейския парламент.

Тук партията на Бойко Борисов избра да разгърне този прагматичен ред от политическото си говорене с помощта на един от тараните в законодателната си политика – адвокатът Емил Радев. Той е и единственият варненец сред кандидатите на всички политически сили с реален шанс да бъде сред представителите на България в Европейския парламент.

Шестият в листата на ГЕРБ за ЕП обходи Варненска област няколко пъти в рамките на състезанието за ЕП, въоръжен с конкретни ангажименти, които е готов да реализира като законодател на обединена Европа.

„Хората със здравословни проблеми в България имат право на по-качествено здравеопазване“, обяви Радев на срещата си с националната пациентска организация „Конфедерация защита на здравето“. Адвокатът-политик декларира публично, че основна негова мисия в Европейския парламент ще е именно защитата правата на българските пациенти в Европа. Радев подписа манифеста на българските пациенти и обеща да не играе в отбора на чакащите директиви отгоре, а като български евродепутат да формулира посланията и да поставя проблемите, които касаят битието ни на истински европейци, в дневния ред на ЕП.

„Страната ни не заслужава да бъде в дъното на здравните класации в Европа“, категоричен е кандидатът за евродепутат.

Освен ангажимент към болните българи, Радев пое отговорности и пред природозащитниците и тяхното искане за създаването на зоополиция в България.

„В последните години насилието над животни ексалира. Доказано е, че този, който измъчва четириноги, рано или късно прехвърля агресията си върху хората, затова проблемът не бива да се подценява“, коментира Радев. Самият той – собственик на котка и куче, призна обаче, че модерната грижа за четириногите е въпрос както на законодателства, така и на прецизно финансово обезпечаване. В тази връзка кандидатът за евродепутат обеща да проучи приоритетно европейските практики в тази област и да потърси юридическата формулировка за решаването на проблема.

Активно съдействие като европейски депутат Радев обеща и по приоритетната от години за ГЕРБ ос - „европейско финансиране за изграждане на модерни спортни съоръжения“. Пред спортната общественост на Варна депутатът призна, че европейските пари са ключът към цялостното модернизиране на спортната инфраструктура. Радев не пропусна да припомни и допълнителната тежест върху развитието на спортните бази, която управляващата коалиция наложи – отмяната на Закона за публично-частното партньорство.
„В момента чакаме да мине на второ четене в НС. Един от аспектите на този закон касае пряко спорта. Ако спечелим на 25-и май, ще направя всичко възможно във Варна да влизат европейски пари за спорт“, обеща Радев, който в мандата на кабинета „Борисов“ бе сред основните двигатели на редица ключови ремонти по спортната инфраструктура на Варна.

Народният представител, който се превърна в емблема на битката с доживотната задлъжнялост на българина към кредитори, е категоричен, че гражданите на България имат право да изискват от представителите си в ЕП да работят така, че в българските домакинства пълноправното членство на страната ни в ЕС да се изпълни със съдържание и да има конкретни измерения под формата на достоен живот с гарантирани граждански права, качествени здравеопазване и образование.