Ученичка от ОУ "П.Р.Славейков" отвя морските си конкуренти в Spelling Bee

Заедно с две момичета от Шумен и Търговище отиват на финалите на националното в София

След дълга и оспорвана битка Деа Панайотова от ОУ "П. Р. Славейков", Варна, Мая Николова от I СОУ "Св. Седмочисленици", Търговище и Таня Иринкова от ПМГ "Нанчо Попович", Шумен спечелиха регионалния кръг от Четвъртото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee, който се проведе на 12 април 2014 г. /събота/ във Варна. Излъчените трима финалисти ще участват във финалния кръг от състезанието на 10 май 2014 г. в хотел "Хилтън” в София, когато ще се определи националният Spelling Bee шампион.

Регионални състезания се проведоха в същия ден в още осем града - Благоевград, Сливен, Варна, Враца, Пловдив, Русе, София и Стара Загора. В тях се включиха над 500 ученици от цялата страна.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.  Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.

Състезанието се организира от Фондация "Корпус за образование и развитие -КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация "Америка за България” и посолството на САЩ, и под патронажа на Министерството на образованието и науката.