ОУ “П.Р.Славейков” участва в състезанието Spelling Bee

Новините

22-03-2013, 16:33

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Венислав Еманоелов Иванов и Константин Деян Попов се класират за регионалното състезание, което ще се проведе на 20 април във Варна

11 годишният Венислав Еманоелов Иванов се класира на първо място в училищния кръг на третото националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee. Той победи Константин Деян Попов, който се класира на второ място. И двамата ученици от ОУ “П.Р.Славейков” се класират за регионалното състезание, което ще се проведе на 20 април във Варна. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 11 май в хотел Хилтън в София.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Над 5500 ученици на възраст от 9 до 14 години се състезаваха в 236 училища в страната през седмицата от 18 до 23 март 2013 г. Участниците се подготвяха по предварително изготвен списък от 500 думи още от началото на месец декември.
Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни инициативи. В България състезанието се провежда за първи път през 2011 г. по идея на доброволци от Корпус на мира. Победител в миналогодишното състезание е дванадесетгодишният Румен Стефанов Димитров от СОУПНЕ „Фридрих Шилер”, гр. Русе.