Гонзо обяви целите: Ще се опитаме да се доближим до резултатите от есента

Смятам, че нашият отбор е по-добрият и има по-голям потенциал, коментира още треньорът на Черно море

Треньорът на Черно море Георги Иванов заяви пред ТВ 7, че отборът му ще се бори за класиране в първата седмица на първенството. В момента "моряците" са 6-ти, като до края на редовния сезон им предстоят последователни двубои с Пирин (ГД) , Литекс и Любимец.

- Г-н Иванов, предстои ви първото предизвикателство след подновяването на първенството. Притеснявате ли се, че вашите футболисти могат да подценят Пирин (Гоце Делчев)?

- Не вярвам да подценим двубоя. Все пак ние знаем, че не сме си свършили работата до край. Трябва да победим в оставащите 3 мача. Особено важна е победата в първия от тях, за да можем да си гарантираме участието в първата седмица. При всички положения нашата цел е да победим в този мач. Смятам, че нашият отбор е по-добрият и има по-голям потенциал.

- След Пирин се задават по-сериозни тестове пред Черно море. От тима си тръгнаха доста футболисти. Това ще ви се отрази ли?

- Няма как да не ни се отрази. Тръгват си футболисти, които са давали класа на отбора. Нормално е да има някакъв спад. Надявам се футболистите, които останаха да доближат нивото, което бяха през първия полусезон и да се представим достойно. Знаем, че мачовете до края ще са много тежки и трудни. Ние сме подготвени за това нещо. Имаме малко на брой играчи, ще запълним бройката с юноши. Надявам се някой от тях да покаже качества и да помогне на отбора.

- Доволен ли сте от това, което постигнахте по време на зимната подготовка?

- Аз съм доволен от самата подготовка. Резултатите не ме интересуват. Интересува ме играта. В по-голяма част от мачовете показахме добро ниво. Единствено не бях доволен от последната контролна среща, която изиграхме във Варна. Това е напълно нормално след лагери, след мачове. Нормално е като се прибереш в България да има няколко дни, в които да не си напълно концентриран.

- Споменахте и достойно представяне. Какво според вас ще е достойно представяне?

- Нашата първа цел е да влезем в първата седмица и ние още не сме я постигнали. След като постигнем това, целите ще ги обявим. Много отбори станаха за тази прословута тройка, тази прословута УЕФА. Нашият отбор играе за достойно представяне. Целта ни сега е да се доближим до резултатите от есента.

- Стенко Окоро все още не е с вас. Кога го очаквате?

- Не зависи от нас това нещо. Има служба "Миграция", полиция, които се занимават с документите на Окоро. Когато са готови, той ще се присъедини към нас. Бройката ни е малка и е нормално всеки, който го няма да ни липсва.

- Приключи ли селекцията при вас?

- Нормално е да е приключена. Ако има футболист, който ни привлича вниманието, можем да го вземем, но вече е късно за всичко. След 2 дни играем първия си мач, той няма да е във форма.