С нови футболисти започва Черно море в двете Елитни групи

"Моряците" се подсилиха с таланти от Добруджа, Лудогорец и Спартак 1918

Отборите на Черно море в двете Елитни юношески групи привлякоха нови футболисти. При родените след 1 януари 1997 г. са защитникът Стоян Илиев от Добруджа (Добрич), халфовете Тони Атанасов (Спартак 1918) и Станчо Димитров (Лудогорец), пише Viasport.bg

Любопитно е, че Илиев е набор 1998. Той записа дебют за националния отбор на своята възраст за контроли на родна земя през есента на миналата година. Тони Атанасов бе капитан на градския съперник Спартак, но реши да напусне покрай скандалите в ДЮШ на "соколите". Станчо Димитров пък е юноша на Черноморец. Той си тръгна от Бургас в посока Разград, след като стана републикански вицешампион с "акулите" през 2012 г.

Още един бургазлия се озова в морската столица, но в старшата от Елитната до 19 (1995-1996 г.) - Велизар Обрешков. Той също мина през Лудогорец. Треньорът Иван Николов все още един състезател - Ивелин Лазаров.

Националните шампионати на U17 и U19 се подновяват този уикенд. в първия кръг при 17-годишните моряците приемат Берое (Стара Загора) на терена под Аспаруховия мост на 22 февруари. При U19 Чено море стартира с гостуване на ЦСКА ден по-късно, като двубят ще се играе в Етрополе. 

Малко след това тръгва и областното първенство на Варна за юноши младша, където лидери са държавните първенци от набор 1998 на Черно море. Засега там няма нови попълнения.

Много юноши на "моряците" направиха зимна подготовка с мъжете и се очаква Георги Иванов да разчита на някои от тях.