Предлагат за шеф на кучкарника уволнената заради "селски глупак"

В момента временен управител е Нели Георгиева, главен инспектор в дирекция „Управление на сигурността и контрол на обществения ред“ в община Варна

Седем неправителствени организации искат шеф на приюта за безстопанствени животни в село Каменар да стане Калинка Пенчева. От писмото им става ясно, че на последната среща с кмета е имало договорка НПО-тата да дадат свое предложение за управител на кучкарника. Факт е обаче, че за тази длъжност ще бъде проведен конкурс и тепърва ще стане ясно кой от кандидатите ще покрие изискванията.

Бившата говорителка на Областната дирекция на МВР-Варна, Калинка Пенчева бе уволнена в края на октомври 2012 година. "Селски глупак" я свали от поста ѝ. Най-тежкото дисциплинарно наказание бе наложено за това, че служителката е нарушила Етичния кодекс за поведение на държавните служители на МВР. Пенчева нарече в ефир "селски глупак" Боян Максимов - автора на снимката на заспали полицаи в патрулна кола във Варна, за което поискаха да бъде дисциплинарно уволнена.

Организациите, които искат тя да бъде шеф на кучкарника са НПО "Обединени за Варна", НПО "Анимал Хоуп Варна", Дружество за защита на животните, Съюз за етика и защита на животните, Асоциация за защита правата на животните, Анимал Хоуп България, Европейска организация за защита на животните. В писмо те посочват, че Пенчева има висше образование, управленски опит и отношение към проблемите с бездомните животни.

Припомняме, че на 10 януари кметът Иван Портних прекрати трудовия договор на Анатолий Тодоров, управител на Общинския приют за безстопанствени кучета, заради фалшива диплома.

Сега временен управител е Нели Георгиева, главен инспектор в дирекция „Управление на сигурността и контрол на обществения ред“ в община Варна .