Назначиха временен шеф на кучкарника

Новините

17-01-2014, 14:06

Снимка:

© Varnautre.bg/Архив

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Нели Георгиева от дирекция "УСКОР" на общината поема поста до конкурс

Нели Георгиева, главен инспектор в дирекция „Управление на сигурността и контрол на обществения ред“ в община Варна е назначена за временен управител на общинския приют за безстопанствени кучета в село Каменар, съобщиха от общината. Назначен е и ветеринарен лекар – д-р Татяна Мура.

Както писа Varnautre.bg на 10 януари кметът на Варна Иван Портних прекрати трудовия договор на Анатолий Тодоров, управител на Общинския приют за безстопанствени кучета, заради фалшива диплома. Няколко неправителствените организации, занимаващи се със защита на бездомните кучета веднага депозираха пред общинската администрация ново предложение за шеф на приюта - това е бившето пресаташе на полицията Калинка Пенчева. Кандидатурата й обаче не отговаря на изсикванията за специално образование и опит, научи varna.utre.bg.

В момента в приюта тече ремонт, с който община Варна ще изпълни предписанията на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ), която е официалният контролен орган по спазване на разпоредбите на Закона за защита на животните.
Ремонтът на хале 1, за който са предвидени 24 000 лв., трябва да приключи най-късно до месец. Средствата са отпуснати за най-спешните дейности, описани като предписания на БАБХ . Ремонтът се извършва от ДЗЗД "Стройремонт“. През 2012 г. дружеството спечели обществена поръчка за период до 2015 г. , с предмет на дейност „Изпълнение на строителни и монтажни работи на съществуващи сгради, съоръжения и прилежащи към тях терени за нуждите на община Варна за район „Младост“ и кметство Каменар“.

Кучетата, които в момента пребивават в приюта, няма да бъдат пускани навън, остават там и ще бъдат отглеждани по всички изисквания на Закона за защита на животните.

До края на ремонтните дейности нови животни няма да бъдат приемани, освен в случаи на възникнали инциденти с граждани. Според указанията на БАБХ кучетата не могат да напускат приюта, а достъпът до него за външни лица е ограничен до приключване на ремонта. След него ще продължи и работата по доброволческите инициативи на различните неправителствени организации.