Георги Илиев: Излизаме за победа и влизаме в седмицата

Очакваме покрепа по трибуните утре, сподели капитанът на Черно море

Капитанът на Черно море Георги Илиев заяви в интервю за Морски гонг, че всички в отбора осъзнават важността на мача срещу Берое утре. Според него нищо друго не устройва „морето” освен победата. Двубоят утре се явява като рубикон за Черно море в борбата за първата седмица срещу пряк конкурент, какъвто е старозагорският тим.

Ето какво каза Георги Илиев:

-Какво очакваш от утрешния двубой на Черно море срещу прекия съперник за първата седмица Берое?

- „Мачът е от голямо значение и за двата отбора. Ще излезем пределно мобилизирани. Знаем много добре какво означава за нас този мач и важността на трите точки. Спор няма-излизаме за победа и нищо друго не ни устройва”.

- Мнението ти за тима на Берое?

- „Тепърва ни предстои по-обстойно да се запознаем. Някои неща вече са ни казани. При всички положения са добър отбор, имат добър треньор, добри футболисти, национални състезатели. Тежък ще е мачът. Берое са стабилни във всяка една фаза на играта.Предстои здрава битка, здрав мач, от който се надявам ние да излезем победители”.

- През този сезон ти все още не си направил най-големия си мач, за което имаш своите обективни причини. Мачове като този обаче се решават от големите фигури, от лидерите, какъвто си ти. Може ли да „изригнеш” в събота?

- „За мен този сезон е като кошмар. Причините са доста, но са без значение в случая. Много добре знам как хората гледат отвън на футбола. Те не се интересуват от това кой какви проблеми има, какви контузии и какво му е на главата. Те гледат единствено играта. Тази година за мен е кошмар, от който се надявам да изляза, така че ще направя всичко възможно. За мен никога не е било от значение да изпъквам аз над другите, или да направя нещо сензационно, а отборът да загуби. За мен важно е отборът да победи без значение дали аз ще играя добре, или зле. Надявам се срещу Берое да излезем победители без значение дали аз ще играя страхотно, или ще съм най-голямата трагедия”.

- Няколко отбора сте много нагъсто разположени във временното класиране. Предвид моментната им форма и програмата пред тях, кой според теб е в най-неизгодна позиция да остане в първата седмица?

- „Да, точките са малко. Както някой от отборите може да изхвърчи от седмицата, така и някой от тях може да се намеси в борбата за евротурнирите...За моментната форма какво да кажа...Има отбори, които след 3-4 мача имат спадове, така че не мога да кажа, че някой е в неизгодна позиция. Всичко си зависи индивидуално от всеки отбор”.

- Защо отстрани остава впечатление, че срещу по- сериозните отбори играете по-стабилно и по-спокойно, а сте малко по-колебливи срещу по-слабите? На какво се дължи това?

- „По принцип настройката е винаги еднаква за всеки мач. Може би срещу тимове като ЦСКА, Лудогорец, Левски, Литекс и нагласата е по-друга. Всеки знае, че в големите мачове се става голям футболист. Нормално е мотивацията срещу по-слабите отбори да не е на това ниво. Не мисля, че при нас е толкова явно. Просто така се е получило в дадени мачове-да ни потръгне играта срещу по-силни отбори и да не ни върви срещу по-слаби. Факт е, че има отбори, които се затварят и срещу тях по-трудно се играе. Има и отбори, които играят по-разкрепостено...просто мачовете са различни.

- Берое в коя графа ще ги сложиш. Ще играят ли по-разкрепостено или ще са по-прибрани?

- „Смятам, че вероятно ще играят малко по-прибрано, но това са си техни проблеми. Ние сме готови какъвто и футбол да играят, да излезем за победа”.

- Откъде идва твоето спокойствие при владението на топката, само от опит ли го докарваш?

- „Наистина не знам как да отговоря. Такъв ми е стилът на игра. Не обичам да я ритам на посоки. Може би това е изградено у мен от треньорите, с които съм работил”.

- Ще запази ли Черно море мястото си в първата седмица?

- „Всички в отбора вярваме и не се съмняваме в това. Мачът с Берое утре е като рубикон за нас. Ще дадем всичко от себе си, за да изпълним нашите цели. Не се и съмняваме в това. Очакваме хората да дойдат и да ни подкрепят. Всеки обича да играе пред пълни трибуни. Друго е да е пълен стадионът и да усещаш подкрепата на хората”.