Шеф в Берое: Черно море е приятната изненада на сезона

На терена Гонзо не се оплакваше от грубости срещу него, предал го е и на "моряците"

Маркетинговият директор на Берое и бивш централен защитник на тима Ваня Дзаферович коментира очакванията си преди гостуването на Черно море. Според него, моряците се представят доста силно и са надминали очакванията му.
"На "Тича" се играе трудно, а доколкото знам Черно море няма загуба вкъщи този сезон. Теренът е твърд, а варненци стъпват здраво в единоборствата. Те са и една от приятните изненади на сезона досега. Представят се много над личните ми очаквания. Ние обаче отиваме за точка или три, с което да зарадваме феновете. Срещу Черно море е един от мачовете, които ще решат спора за седмицата. Приляга ни място там.

"С отлични впечатления съм от Гонзо и като треньор той си остава мъжкар. Знам го, защото съм играл срещу него. На терена той не се оплакваше дори когато се действаше по-грубо срещу него. Предал го е и на възпитаниците си. Като треньор също го одобрявам, изказванията му винаги са премерени. В събота сблъсък ще си дадат треньори от различно ниво. За успехите на Гонзо може би ще се говори тепърва. Петър Хубчев вече се е доказал в треньорската професия. Има два трофея с Берое. Навремето пък закара втородивизионния Черноморец Поморие до финал за купата, което не е никак малко. Като гледам отстрани методите му на работа и тактическата постройка на Берое, мога да кажа, че Хубчев е сред най-добрите треньори в България.

"Двама от тях - Георги Костадинов и Амир Саюд, тренират с тима, но какво е функционалното им състояние и кога ще играят, решава треньорът. Имаме други отсъстващи футболисти, но не трябва да се оплакваме от този факт. Щом искаме да направим нещо голямо, ще се оправяме с потенциала, който имаме. Контузените си имат достойни заместници, които ще защитят нивото си", каза Ваня Дзаферович.