Собствениците от "Салтанат" блокират общината

Протестът е насрочен за 8 часа утре сутринта

"Кой ми шепне на ухото? "СУЛТАНат" се опитва направо да крещи. На варненци.".

Това написа преди минути в Twitter кметът Иван Портних (@IvanPortnih). Причина за емоционалния коментар е планиран протест на собствениците на имоти в местността "Салтанат", част от Морската градина, научи Varnautre.bg. Живеещи и работещи в парка се канят да блокират утре в 8 часа сутринта сградата на Община Варна и да попречат на служителите й да отидат на работа. Така те щели да настояват да бъдат отменени двете заповеди на кмета, с които той забрани движението на коли в парка. Според обитателите на сградите там "Салтанат" е квартал, а не парка, а колите се движат по улици, а не по алеи.

Секунди след първия туит кметът написа още: "Операция "Галерия": Каня всички заедно да разгледаме "художествените ателиета" в Морската градина". Текстът препраща към многобройните разрешителни за строеж, издавани през последните 15 години за местността "Салтанат". В повечето от тях сградите са описани като "галерия", "художествено ателие" и с други обществени функции, а вместо това там сега има жилищни кооперации, частни къщи, хотели и ресторанти.

Протестът на другия ден: Собствениците в "Салтанат" на протест пред общината, дискриминирали ги (ВИДЕО и СНИМКИ)Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"