Ремонтът на "Брегалница" започва утре

Пътят на линейките ще бъде основно обновен

Община Варна започва основен ремонт на улица „Брегалница”, по която тръгват при спешно повикване линейките на Бърза помощ. Строителните работи стартират в петък в 12 часа. Първият етап от ремонта предвижда пълно обновяване на подземната инфраструктура на транспортната артерия, а вторият – полагане на асфалт. В обновяването на улицата ще бъдат инвестирани 747 000 лева. Очаква се то да приключи до началото на месец декември. 

Ремонтът ще се извършва поетапно в различни участъци от улицата. Той ще започне в отсечката между бул. „Левски” и ул. „Кюстенджа”, която ще бъде затворена за автомобили от утре. За целта е създадена временна организация на движението, която предвижда моторните превозни средства да минават по обходни маршрути.
Вече приключи ремонтът на част от улица „Кирил Шиваров”, по която е осигурен безпрепятствен изход на линейките от Центъра за спешна помощ към бул. „Цар Освободител”. Той беше извършен за една седмица и струва на общинския бюджет 25 000 лева. Изпълнител и на двата обекта е обединение „АБ–Варна”, което има дългосрочен договор за изграждане, реконструкция и рехабилитация на пътната мрежа във варненския район „Приморски”.