Забраняват паркирането в края на "Брегалница"

Животът

10-09-2013, 14:26

Снимка:

Varnautre.bg/архив

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Нови светофари, промени в движението и закриване на автобусна линия приеха днес общинските съветници

Паркирането в най-горната част на ул. "Бргалница" - от изхода на Спешна помощ до бул. „Васил Левски”, ще бъде забранено. Така ще бъде осигурен коридор за бързо излизане на линейките. Това решиха днес съветниците от комисията по "Транспорт" в Общинския съвет. 

Нов светофар одобриха още местните парламентаристи. Той ще регулира движението на бул. „Владислав Варненчик” и на кръстовището с ул. Струга" - към частната автогара. С цел оптимизация на движението ще бъдат монтирани секции за ляв завой пред Кръглата банка. Ул. "Ал.Рачински", свързваща бул. "Сливница" с бул. "Съборни" и ул. "Антим I", вече става двупосочна за всички превозни средства, а не само за тролеите, както беше досега. Изчезва и легналият полицай на бул. „Княз Борис I” до Икономическия университет.

Най-интересната точка от дневния ред на комисията днес беше посветена на "Градски транспорт". Въпреки напрежението там и тежкото финансово състояние на общинското дружество, което доведе до искане на оставката на цялото ръководство от страна на служители, шефовете не се явиха днес пред работодателите си от местния парламент. Според писмото, от което не става ясно колко и кои от сложителите са негови автори, бордът на директорите на фирмата умишлено я води към фалит с цел нейната ликвидация и провал на проекта за интегриран градски транспорт, по който дружеството е бенефициент.
Вместо тримата членове на борда на директорите днес на заседанието присъства единствено прокуристът на фирмата Максим Тодоров.

"Неуважението към принципала", накара голяма част от съветниците също да застаната зад искането за смяна на борда. Въпреки това те се съгласиха на последен компромис и обещаха да насрочат ново заседание преди сесията на 18 септември. Водят се политически консултации за промени в борда на директорите на Градски транспорт, призна председателят на транспортната комисия Жельо Бойчев.

Около 2,2 милиона лева загуби е натрупала общинският превозвач „Градски транспорт" само за първите 7 месеца на тази година. Още 1,7 млн. са наследените от миналата година пасиви, съобщил пък за Дарик прокуристът на дружеството Максим Тодоров.

Лошите финансови резултати най-вероятно ще осуетят исканото от кмета Иван Портних уеднаквяване на цените на билетите на територията на община Варна.
Малко над милион лева би струвало, ако се возим и до Златните за левче. Сега цената на билетчето до там е 3 лева, а до по-близките спирки от 1.30 до 2.10 лева.

Автобус №42, който се движи през Аспарухово и под моста, ще бъде спрян, решиха съветниците, тъй като линията ползвали само 25 пътници на ден. Картите им ще важат за прекачване от автубус №2 на №3.