Гонзо: Марек е боеспособен отбор, направи ми добро впечатление

При нас няма титуляри и резерви, има футболисти, които по-малко са участвали в мачовете и беше важно да видим тяхното моментно състояние

Треньорът на Черно море Георги Иванов заяви, че е видял напрежение в играта на футболистите, които досега получаваха по-малко шансове за изява, при равенството 0:0 с Марек в първи 1/16-финал за Купата на България.

"При нас няма титуляри и резерви, има футболисти, които по-малко са участвали в мачовете и беше важно да видим тяхното моментно състояние. Не играхме по най-добрия начин, но това е нормално. Тези хора нямат нужния синхрон, не са играли толкова време заедно, за да очакваме от тях да направят чудеса днес. Предвид, че има и втори мач не виждам риск, трябваше да видим тези футболисти в реална обстановка и да преценим наистина техните качества и доколко до края на полусезона и първенството ще могат да помогнат на отбора", каза Гонзо.

"През целия мач владеехме инициативата и контролирахме играта, за съжаление в последните трийсетина метра не бяхме опасни. Имахме някои ситуации през първото полувреме, които не можахме да реализираме. Същото се отнася и за Марек - един добър отбор, боеспособен, който ми направи добро впечатление и им пожелавам успех в първенството", допълни наставникът на варненци.

Според Георги Иванов не е имало подценяване, а по-скоро напрежение у някои от футболистите на Черно море, между които имаше и трима юноши. През втората част на терена влезе и четвърти - Петко Цанков, чието включване той оцени като много сполучливо. "До реванша има много време и ще преценяваме с какъв състав ще излезе Черно море, когато дойде времето. Сега имаме важен мач с Локомотив (София), за който се готвим сериозно и това ни е в момента приоритетът", завърши треньорът на Черно море.