Помощник треньор в Черно море вади "А" лиценз

Официално Ивайло Петров - Пифа няма право да седи на пейката на "моряците"

Помощник треньорът на Черно море Ивайло Петров – Пифа замина на курс в столицата за придобиване на лиценз А, научи Varnautre.bg.

Бившият офанзивен хал и юноша на Локо Пд, ще отсъства в продължение на седмица от заниманията на отбора.

Първият 1/16-финал за Купата между отборите на Марек и Черно море е в сряда от 17 ч. на стадион "Бончук" в Дупница, а реваншът е на 23 октомври във Варна.

Любопитното е, че официално Ивайло Петров няма право да седи на пейката на "моряците", тъй като изискването на футболния съюз е помощниците в "А" група да са минимум с лиценз "А". Вероятно, за да избегнат този момент ръководството на "моряците" е водило Петров на друга длъжност, като например мениджър или селекционер.

Иначе, в интерес на истината, трябва да се отбележи, че Пифа върши страшно много работа на Гонзо, разузнавайки предстоящите съперници на отбора. Още миналата седмица Петров би път до родния си Пловдив, за да наблюдава мача между Локо Пд и Локо Сф, който се игра пред празни трибуни, заради наказание на "черно-белите". Още от тогава Ивайло си водеше стриктно бележки относно тактиката на столичните железничари, които ще излязат срещу тях в следващия кръг на "Тича".