Протестът днес - с тъмни дрехи и свещ

В 18.30 часа да кажем "Стига - никога повече!" и да изразим и своята почит към хилядите жертви на престъпния тоталитарен режим

Традиционният протест за оставка на кабинета "Орешарски" днес ще е под мотото "Почит към жертвите на тоталитарния режим". Началният час е 18.30, пред община Варна. Инициаторите споделят, че присъстващите ще бъдат облечени в тъмни дрехи и ще носят свещ в ръка. 

"Същата номенклатурата отговорна за престъпленията на тоталитарния режим след 9 септември 1945 г., продължава да принуждава хиляди български младежи да търсят своето бъдеще извън пределите на България. Счита се, че към момента по цял свят живеят над 2 милиона български граждани в активна възраст. Това са най-амбициозните, инициативните, талантливи и будни българи. Това е поредният геноцид срещу българския народ, от една шайка номенклатурчици на ДС и БКП, които продължават да обезкървяват българската държава. Затова искаме и оставката на това позорно правителство, което доказа, че обслужва само и единствено интересите на олигархията. Нека да кажем "Стига– никога повече!" и да изразим и своята почит към хилядите жертви на престъпния тоталитарен режим", е обръщението на организаторите.