Деветосептемврийска манифестация подготвят протестиращи

Общество

08-09-2013, 11:50

Автор:

bulgariautre

Всичко от Автора

Пародиен “контра(банда)-протест” в подкрепа на правителството на Олигарски“ подготвят участниците в антиправителствения протест за 9 септември

“Спонтанните” контрапротести в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски напомнят на манифестациите от онова време. Демонстрация на подкрепа по задължение, без убеждение. Нека да разобличим абсурда.

Да покажем приликите на този режим с онзи, преди 1989-та“, писаха организаторите на събитието във фейсбук-групата за специалния деветосептемврийски протест, 88-ми по ред.

Манифестацията с кукиш ще започне в 19 часа в понеделник на мястото на несъществуващия вече мавзолей на Георги Димитров (пл. „Александър Батенберг“).

Администраторите на групата призовават протестиращите да носят всякакви комунистически реликви – като портрети на някогашните вождове Маркс, Енгелс и Димитров, червени знамена, чавдарски/пионерски връзки – „ако имате такива в мазетата и по таваните“.

Организаторите ще направят плакати/лозунги в стила на някогашните, но ще се радваме, ако се включите към инициативата със свои идеи“.

Във фейсбук групата, за извор на вдъхновение, са публикувани и линкове към списъци с някогашните лозунги и табели, които красяха улиците, заводите и учрежденията в комунистическа България.