Дани Георгиев отново по дясното крило

Вижте състава на Черно море срещу Черноморец

Завърналият се на "Тича" халф Дани Георгиев отново ще оперира по дясното крило в състава на Черно море. "Моряците" гостуват на Черноморец в Бургас тази вечер от 21 ч., а този двубой ще даде началото на 66-ото издание на първенството в "А" група. Срещата ще бъде излъчена по NEWS7, чието име носи и шампионата.

Въпреки че по време на престоя си в Локо Пд Дани игра като опорен халф, днес при "моряците" ще атакува по десния фланг. Това не е необичайна позиция за Георгиев, който преди да напусне Черно море в посока "Лаута" играеше именно по десния фланг. Друг вариант пред наставника Георги Иванов е Иван Коконов, но като се има предвид важността на мача, със сигурност Гонзо ще предпочете опитния Дани Георгиев.

Иначе останалите футболисти, които ще започнат днес мача с Черноморец са ясни. На вратата очаквано ще застане апетитният за европейските грандове - Георги Китанов, а в центъра на защитата ще си партнират Кирил Котев и Александър Александров. По двата фланга пък ще оперират Сашо Александров и Мишо Венков. Еденилсон Бергонси и Георги Илиев ще действат като опорни халфове, а пред тях играта на отбора ще връзва Георги Божилов. По двете крила ще атакуват Симеон Райков и Дани Георгиев, а на върха на атаката ще е Бакари.