Черно море отстрани Левски и е на финал на републиканско

Спорт

25-06-2013, 13:00

Снимка:

Chernomorepfc.bg

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Черно море удари Левски с 4:3 в полуфинала на републиканското

"Моряците" ще играят с ЦСКА в спора за титлата при набор 1998 г.


Талантите на Черно море, родени 1998 г. се класираха за финала на републиканското първенство в тази възраст. Варненци победиха Левски с 2:1 в реванша, който се игра на „Герена” и с общ резултат 6:4 се класират напред в надпреварата. Възпитаниците на Калоян Георгиев ще спорят за титлата с ЦСКА, който елиминира Черноморец.

В първия двубой Черно море надиграха „сините” драматично с 4:3 под Аспарухов мост след като на полувремето водеше в резултата с 3:0.

В 27-ата минута при отлична акция на Черно море Валентин Йосков вкара дежурния си гол за „моряците”. След почивката Левски заигра ва банк и беше наказан отново. В 44-ата минута Николай Богданов отчая „сините” за 2:0, а попадението бе изработено от Юнуз Юнуз и Валентин Йосков. В 65-ата минута капитанът на домакините Георги Янев върна едно попадение от пряк свободен удар и намали - 1:2. За толкова обаче стигнаха усилията на "сините".

Сред края на двубоя имаше кратко спречкване между играчи на двата отбора. Публиката също опита да нахлуе на терена, но охраната се справи и всичко мина без сериозни инциденти.

След като вече са ясни финалистите се очаква от БФС да определят града, в който ще се проведе мачът за титлата. Финалът е на 30 юни.

Любопитното е, че двата отбора играха и на финала за трофея на турнира "Бултекс къп" през април във Варна. Тогава "червените" спечелиха с 4:2 след изпълнение на дузпи. Сега момчетата на Калоян Георгиев искат реванш за загубената тогава купа.

Съставът на Черно море: Кристиян Кръстев, Александър Михайлов, Християн Росенов, Валери Христов, Марин Сираков, Габриел Атанасов, Николай Богданов, Юнуз Юнуз (50′ Момчил Петров - 70' Иван Илиев), Кристиан Събев (35' Цанко Иванов), Кристиян Славов (55' Светослав Павлов), Валентин Йосков.