Сагата с "двете женички" продължава, отговаряли и за яхти

Мисия Варна

18-04-2013, 14:21

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Диана Стоева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Умуват за транспортна дирекция в общината, две женички не стигали

За пореден път градските депутати не гласуваха с "Да" за нови дирекция и предприятие по транспорта

Създаването на нова дирекция по транспорта и ресорно предприятие в общината отново стана повод за разпалени страсти в Общинския съвет на Варна. Този път предложението влезе в дневния ред на временната комисия по структури, но и днес до конструктивно решение не се стигна.

За пореден път градските депутати отложиха точката заради липса на достатъчна обоснованост. На предложението на шефа на транспортната комисия, Иван Луков, се противопоставиха съветниците Костадин Костадинов и Добромир Джиков. "Несериозно е численост на персонала от 9 човека да се мотивира само с две изречения в два абзаца, а назначаването на експерт разписания звучи странно. Не може за всеки по-голям проект да правим дирекция", разкритикува първият. "Прекалено е прибързано да се взема решение", заяви вторият. Владимир Тонев коментира, че и без това всички дирекции в общината работят на предела и е редно административната оптимизация да се осъществи от кмета. Съветникът изрази и недоумение как точно ще се осигурят бройки, без да се назначават нови служители, както е изписано и в проекта.

"На среща в общината на 16-ти април идеята бе обсъдена и с браншовиците", каза в защита на предложението си Луков. Той веднага бе контриран от Петър Липчев, който припомни, че на предното заседание на транспортната комисия, именно част от превозвачите са били против създаването на новите дирекция и предприятие.

"Тази дирекция ще упражнява контрол, защото не е само градският транспорт... има и яхти...", избухна Станислав Иванов, в опит да убеди колегите си в полезността на новите структури и в добрата идея на колегата си Луков.

В крайна сметка, съветниците гласуваха до идния четвъртък подробностите да се изяснят, предложението да се домотивира и да се съгласува с кмета.

На заседанието на транспортната комисия преди седмица, Иван Луков внесе предложението за нова общинска дирекция и ново ресорно предприятие, с мотивите, че те могат изцяло да поемат стопанските функции на общината по продажба на карти и билети, разплащане с превозвачите и работата по проекта за интегриран градски транспорт. Тогава той заяви, че в момента с всички транспортни проблеми в общината се занимават само две женички, а от това страда и добрата координация с превозвачите.