Георги Божилов - играч на кръга

Футболистът на Черно море изпревари с "фотофиниш" уругваеца Игнасио Лорес Варела от ЦСКА

Нападателят на Черно море - Георги Божилов, стана победител в анкетата на agrupa.news7.bg за играч на кръга. 26-годишният софиянец спечели най-оспорваната битка между футболистите от началото на пролетния полусезон. 

Божилов, който вкара попадението за "моряците" срещу Левски (1:1) в двубой от последния 19-ти кръг на NEWS7 футболно първенство, събра 40 точки от допитването до 16 родни медии. Такъв беше и активът на крилото на ЦСКА Игнасио Лорес Варела (3:0), вкарал също гол срещу Миньор, но "фотофиниш" определи Божилов да бъде краен победител, тъй като е избран на повече първи места от своя конкурент.

Божилов, който е юноша на столичния Септември, и уругваецът Игнасио Лорес Варела изпревариха само с една точка Венцислав Христов от Берое. Рожбата на Локомотив (София) увенча добрата си игра срещу Славия, реализирайки гол за домакинския успех на старозагорци с 2:1.

На четвърто място бе класиран албанският национал на Литекс Армандо Ваюши (28 точки), а петицата бе допълнена от друг играч на "оранжевите" - футболист номер 1 на България за 2012 година - Георги Миланов, който събра 19 пункта.

Любопитен факт е, че и двамата футболисти от тима на Христо Стоичков вече бяха победители в анкетата на agrupa.news7.bg - Ваюши спечели в първия пролетен кръг за представянето си и двата гола срещу ЦСКА (2:0), а българският национал Жоро Миланов бе победител в последния 18-ти кръг.