Румен Димов: Заплатите на футболистите са осигурени от спонсори

Няма как парите, които сме получили от професионалната лига, и които са предназначени за ДЮШ, да бъдат използвани за други цели, това подлежи на санкции, каза още Димов

Изпълняващият административни функции в Спартак 1918 Румен Димов коментира твърденията, че заплатите на футболистите са дошли от парите, които БФС дава на клубовете за подпомагане на детско юношеския футбол. Димов бе категоричен, че трудовите възнаграждения на играчите са единствено от спонсорите на отбора, а средствата от УЕФА, си отиват по-предназначение – в школата на „соколите”.

„От УЕФА изпращат пари за подпомагане на детско юношеския футбол на всеки клуб, които се разпределят от професионалната Лига. Тези пари идват по сметка и са предназначени за школата на тима. Ние няма как да ги изразходваме за друго, тъй като подлежим на жестоки санкции. Това са 12 000 лв., които категорично заявявам, отиват в школата. Заплатите на футболистите са осигурени от спонсора на клуба”, каза за Varautre.bg. Румен Димов.

Както вече стана ясно, футболистите, които в петък спряха да тренират, заради неяснотите в отбора и забавените заплати, днес подновиха занимания. Това стана, след като играчите получиха заплати за декември и уверение, че в най-скоро време ще получат и възнаграждения за януари.