Варчев: Обикновено такъв турнир се взема, за да се спечели

Всички треньори на отборите, които ще участват в Купа на България по баскетбол, ще имат официални медийни изяви преди началото на осминафиналите. Както вече писахме, турнирът има награден фонд в размер на 10 000 лв. и ще се проведе от 27 февруари до 1 март. Цената на мачовете за целия ден е 3 лв. В сряда, на 27-и, стартират четвъртфиналните срещи, като Морето играе от 20 ч. В първия ден срещите ще се играят в 13,30, 15,15, 17,30 и 20 ч. На другия ден двубоите са от 17 и 20 ч. В петък часовете на сблъсъците са същите.

Балкан (Ботевград) се чака да пристигне първи – още в понеделник, коментираха от клуба-домакин Черно море – Порт Варна. Затова вероятен ден за срещата с журналистите е във вторник – само ден преди началото на надпреварата.

"Обикновено такъв турнир се взема, за да се спечели – коментира зам.-председателят на Черно море  Порт Варна Симеон Варчев. – Реалностите обаче сега са различни. Купата на България е във Варна защото сдружението Черно море чества своята 100-годишнина. Но безспорно разчитаме на успех в срещите и пълна зала с публика."

Жребият, който ще определи схемата на мачовете ще се тегли най-вероятно в събота.