Черно море Порт Варна удари младежите у дома

Варненци прекъснаха серията си от три поредни загуби

Отборът на Черно море Порт Варна прекъсна серията си от три поредни поражения в мъжката Булсатком НБЛ. Тимът стори това при домакинството си на TESY България (20), което бе спечелено с резултат 84:55. Така "моряците" вече имат 7 успеха и 10 загуби, докато младежите са със 17 поражения. В последния кръг от втория етап на първенството Черно море ще гостува в Ямбол, а младежите приемат шампиона Лукойл Академик.

Мачът започна кош за кош, а малко преди края на първата част варненци направиха серия от 7-0 и дръпнаха с 9 точки. Те задържаха преднината си до до почивката, а в третата и четвъртата части я увеличиха с още, като в последната направиха серия от 10:0.

 Предимството на домакините бе в процента на стрелба. Те успяха в 31 от 69 опита за 45%, докато младежите бяха с 15 от 58 за 26%. Варненци овладяха 21 борби в нападение, докато съперникът им беше с 14, а домакините имаха и 10 борби в повече в защита.

Най-резултатен за успеха стана Станислав Цонков с 14 точки, а Васил Кьосев добави 13.

За гостите единствен с двуцифрен точков актив бе Николай Стоянов с 11 точки, като той игра срещу родния си отбор, който държи и правата му. По 8 точки пък отбелязаха Ангел Нацкин, който бе в същото положение като съотборника, а толкова добави и Тенчо Тенчев.