От утре ремонтират част от пътя за Златните, променят автобуси

Автобуси 109 и 409 ще се движат по други маршрути

От утре започва рехабилитация на пътя от спирка "Журналист", покрай Свободния университет до надлеза на пътя за курорта Златни пясъци. Ремонтът е свързан със свлачищния район около Дървения мост. По този маршрут ще се движат автобусите с номера 109 и 409. Ремонтни работи ще се извършат и по пътното платно между Свободния университет и спирка „Генерал Заимов”.
Както вече писахме от 19 февруари започва изпълнението на кметската заповед за мерките предвидени да се ограничат свлачищните процеси в района на Дървения мост. Във връзка със спирането на движението на всякакъв вид моторни превозни средства по компрометирания участък от пътя, влиза в сила временна организация на движението по обходен маршрут. Тя включва промяна на маршрутите на линиите, обслужващи градския транспорт. Преустановява се движението на автомобили по крайбрежния път от Варна за Златни пясъци след спирка
"Генерал Заимов". Маршрутът на автобусни линии с номера 109 и 409 се изменя. В посоката от Варна към Златни пясъци – след спирка "Странджа" ("Слънчев ден") автобусите ще се движат по Дървения мост и ще обслужват последователно спирките "Моста", "Изгрев", "Ален мак","ВСУ" до "Журналист". След това автобусите ще правят обратен завой и ще обслужват спирки "ВСУ", "Ален мак", "Майстор Манол" и "Чайка", след което продължават по маршрута си към Златни пясъци.

В посока от Златните към Варна автобусите ще се движат по същия маршрут. Докато трае временната организация на движението, градският транспорт няма да обслужва спирките "Генерал Заимов", "Писател" и "Хоризонт". Спирането на движението на моторни превозни средства ще е дълготрайно – до прекратяването на свлачищните процеси.