Спасяват Спартак (Вн) до края на седмицата

Отборът на Спартак (Вн) ще продължи участието си в "Б" група, научи Varnautre.bg от източници близки до собствениците на отбора.

Веднага след като стана ясно, че футболистите и спортно-техническият щаб на „соколите” бяха разпуснати вчера, както и след импровизираната пресконференция на футболистите на варненския клуб, биг-босовете на тима от Селиолу са се заели сериозно с проблема, който касае половин Варна.

Както вече стана ясно, футболистите на Спартак призоваха кмета на град Варна Кирил Йорданов да помогне на отбора, който според тях е пред закриване. По думите на Живко Великов, който е единственият ръководител в тима на "соколите", въпреки че не е официално назначен като служител на Спартак, спонсорът на варнеци – "Инжстрой", е бил категоричен, че няма да продължи да издържа клуба. Веднага след това футболистите на варненския клуб, изпаднали в отчаяние, призоваха варненската общественост и властимащите хора, да се намесят, за да се спре "убийството" на любимия им клуб.

Оказа се, че Инжстрой никога не е имал намерение да спира финансирането на Спартак. Дори обратното. От фирмата собственик на отбора бяха категорични, че издръжката на "соколите" няма да бъде прекратена.

В момента собствениците на отбора търсят различни варианти, за да може да се увеличи бюджета на клуба, което е крайно необходимо за воденето на нормален спортно-технически процес. До края на седмицата се очаква увеличаване финансирането на клуба. Това е необходимо за целта, която бе поставена преди седмица – влизане в "А" група.