БФС спря Гранд Про за турнир в Сърбия

Шампионът на България с покана състезание с голям награден фонд

Шампионът на България по футзал Гранд Про Коктейлс няма да може да се включи в силен международен турнир в Сърбия, за който има покана. От ЗС на БФС – Варна отхвърлят молбата на „професионалистите“ за отлагане на последния си мач от шампионата с тима на АФК Варна. Причината е, че от местния клон на Футболната ни централа не могат да изместят срещата на по-късен етап, тъй като гонят срокове в които трябва да завърши шампионата.

„Няма как да издърпаме двубоя и за по-рано, тъй като АФК Варна не са съгласни. Без съгласието на другия отбор няма как да местим мачове“, казаха от БФС – Варна.

Въпреки това треньорът на Гранд Про дори обмисля вариант при който тима да не се яви в последния кръг и да загуби със служебен резултат.

„Обмисляме и такъв вариант. Турнирът в Сърбия е доста силен и ще е добре ние да се включим в него. Ще играем с едни от най-силните отбори на Балканите, които ще се борят за висок награден фонд. Имаме още малко време, да решим какво да направим“, каза за Varnautre.bg треньорът на Гранд Про Димитър Пантев.