Ветеран носи успеха за Маговете в градското по футзал

МФК МАГ Младост с класика срещу АФК Варна

Отборът на МФК МАГ Младост постигна класическа победа срещу един от коравите тимове в шампионата. Без своя треньор Веско Веселинов, който изтърпява наказание от 4 срещи, „маговете“ удариха АФК Варна с 3:0. Два гола за победителите вкара ветеранът Веско Русев, а едно попадение реализира Иван Иванов – Пепелянката.

В самото начало срещата бе равностойна, като и двата тима имаха положения за гол. Тимът на АФК удари две греди, а МФК МАГ изпуснаха две чисти ситуации чрез Тодор Апостолов. В средата на първата част символичните гости получиха право за изпълнят дузпа, заради игра с ръка в наказателното поле. Това решение на рефера Живко Димитров бе оспорвано от играчите на АФК Варна, но все пак Иван Иванов застана зад топката и с топовен изстрел за малко да скъса мрежата на вратата пазена от Антон Панайотов (Дзенгата).

През втората част многоходова комбинация бе завършена от ветерана на тима Веско Русев, който прониза Дзенгата за втори път в мача. Крайното 3:0 бе оформено в последните минути на мача, след като АФК вкараха в игра 5-и полеви играч, а Русен открадна топката в собствената си половина и с далечен изстрел по въздух реализира втория си гол в мача.

Така МФК МАГ Младост се намира на трета позиция в шампионата с еднакъв точков актив с втория Гранд Про. В следващия последен кръг от първенството „Маговете“ играят с лидера Черно море Мания.