Юношите на Спартак завършиха сезона с разгромна загуба

Соколите паднаха с 0:6 при гостуването си на Видима-Раковски, синът на Кольо Станчев с червен картон

Отборът на Спартак приключи сезона с разгромна загуба. Соколите бяха разпилени с 0:6 при гостуването си на Видима-Раковски в Севлиево, в среща от последния 14-и кръг на Елитната група до 19 г.

Въпреки че създадоха няколко добри опасности пред вратата на домакините, възпитаниците на Николай Станчев не успяха да вкарат поне почетно попадение в мача. Още втората минута Славомир Събков майсторски намери топката от воле след центриране от корнер, но тя мина на сантиметри от гредата. В 20-ата минута след центриране от корнер домакините успяха да поведат в резултата с много красив гол от границата на наказателното поле. В самия край на полувремето, отново след пропуски, играчите на Видима успяха да реализират нови два гола.

Втората част започна с гол от съблекалнята. В 47-ата минута резултата вече бе 0:4. В последните 10 минути на срещата домакините реализираха нови две попадения за крайното 0:6.

Пет минути преди края на двубоя, за втори жълт картон бе изгонен футболистът на варненци Асен Станчев, който е син на треньорът на този набор Николай Станчев.

Така тима на варненци ще зимуват на 12 позиция в класирането с актив от 13 т. Соколите са с 9 загуби, 4 победи и един равен, с голова разлика 13:40.