Лелята на зверски убитата Женя остава в ареста

Светла Тодорова - обвиняема за поръчителство на убийството на 21 годишната Женя от Варна, ще дочака в ареста края на разследването

Варненският окръжен съд отказа да измени в по-лека процесуалната мярка на 38 годишната майка на три деца. Женя беше убита по най-безмилостен начин в дома на родителите си на ул. "Лоза" през септември. Часове след разкриването на убийството бе задържан 20 годишният Петър, който направил пълни самопризнания за стореното, за мотивите и начина на извършване на престъплението. Още в първите дни стана известно, че Светла, която е леля на убитото момиче е "поръчала" смъртта на племенницата си, а в основата на "мократа поръчка" била претенцията за собствеността на  стая от фамилния дом, населяван от двете семейства. Десетки са били ударите, с които Петър е пробождал и рязал с нож безпомощната си жертва. В самото начало на разследването магистрати коментираха, че престъплението надхвърля квалификацията "особено тежък случай". Светла Тодорова е привлечена за подбудителство към причиняване на смърт. 
В хода на съдебното заседание днес стана известно, че разследването на жестокото убийство вече приключва. Според наблюдаващия прокурор предстои прецизиране на обвинението, което ще бъде повдигнато спрямо двамата обвиняеми.
Ако обжалва определението на ВОС, Светла Тодорова ще се яви на 11 декември от 10.00 часа пред Апелативния съд.