Убиецът на Женя - гадже на братовчедка й, клането поръчано от лелята (+)

Мисия Варна

28-09-2012, 11:17

Снимка:

Фейсбук

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Срещу 2000 лева лелята наела младежа да убие племенницата й. Мотивите за престъплението са имотни интереси

Убиецът на 21-годишната Женя, която беше намерена заклана в къща на ул. "Лоза" във Варна, е задържан. 

Извършителят е Петър - гадже на първата братовчедка на убитата, съобщи колегата Орлин Филиповски от Блиц, позовавайки се на източници близки до разследването. 

Следите са насочили криминалистите към приятеля на 15-годишната Даниела, с която Женя е живеела под един покрив. Извършителят на жестокото деяние е бил разкрит още вчера.

Петър е бил привикан от криминалистите, докато пиел кафе в заведение на метри от мястото на кървавата баня. Към 12 часа телефонът на младежа звъннал и той скокнал от масата, като оставил всички свои лични вещи в бара. Впоследствие те са били иззети от разследващите. Барманът, който също е бил разпитан е обяснил, че Петър е бил там и вечерта преди убийството. Отишъл с гаджето си Даниела около 19 часа и останали около час и половина. 

Семействата на Даниела и Женя не са били в особено добри отношения. Бащата на убитото момиче и майката на първата й братовчедка са брат и сестра и делят един покрив на фамилната къща. Петър е бил чест посетител там и е имал достъп до стаята на Женя, която е обитавала.

Криминалисти коментираха, че психиатрична експертиза ще обяснява жестокостта на екзекуцията. Според тях не е изключено той да е бил под въздействието на опиати или марихуана. 

Убийството на Женя е извършено от гаджето на братовчедката й, той е задържан, потвърдиха от Окръжна прокуратура. Клането е било поръчано от лелята на момичето, с чиято дъщеря е излизал Петър. Срещу 2000 лева лелята наела младежа да убие племенницата й. Мотивите за престъплението са имотни интереси. Жертвата е била единствена наследница на по-голямата част от фамилната къща на улица "Лоза", където живеят двете семейства – на Женя и на нейната 38-годишна леля Светла, която е сестра на баща й. 

Петър е направил пълни самопризнания пред разследващите и ги е завел  до мястото, където е изгорил дрехите си, с които е бил по време на убийството. Открито е и острието на използвания от него нож, чиято дръжка също е била изгорена. Извършителят има регистрации в Детска педагогическа стая. Преди деянието той е получил 500 лева аванс от майката на приятелката си, останалите трябвало да прибере след убийството.