Самоубийца скочи от Аспарухов мост и оцеля

Крими

21-11-2012, 17:01

Автор:

Росица Колева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Момиче скочи от Аспарухов мост (+)

Варненци вече коментират, че моста има нужда от освещаване. Самоубийците скачащи от западната страна оцеляват

44-годишна жена скочи от Аспаруховия мост във Варна и оцеля. Самоубийцата е била откарана в Центъра за спешна медицинска помощ контактна и без видими наранявания по тялото, съобщиха от Спешното. Кръвното налягане на жената е нормално, като единственото, което са констатирали докторите е, че е преохладена. "Остава в болницата за наблюдение, за да проверим дали няма вътрешни наранявания", посочи зам.-началникът на Бърза помощ д-р Антоанета Касабова. Тя допълни, че към момента няма данни жената да има психически заболявания или да е употребила алкохол.

Най-вероятните причини за опита за самоубийство са социални проблеми. Жената няма семейство и е в затруднено финансово положение. Инцидентът е станал около обяд. Самоубийцата се качила на парапета на съоръжението в ниската част където е железния мост. Тя е полетяла към водата от около 30 метра. Рибари са станали свидетели на неуспешния опит за самоубийство. Те подали сигнал на тел.112 и се втурнали с лодките си да спасяват жената. Именно те са я извадили от водата. Това е вторият случай на самоубийство от Аспаруховия мост през ноември. В началото на месеца, скачайки оттам, с живота си се прости 16-годишно момиче от варненското село Езерово. Медици от Спешна помощ коментираха, че в повечето случаи скокът от моста е с фатален край, но досега като по чудо са били спасени няколко души, предприели такава стъпка. Статистиката показва, че самоубийците, които скачат от западната страна на моста оцеляват. Сред тези, които се хвърлят от източната няма оживели. 

Аспарухов мост никога не е освещаван. Варненци вече коментират, че е крайно време съоръжението да се освети, защото поне 10 души годишно се хвърлят от него.