Цветомир Панов: Голът срещу Лудогорец е най-емоционалния за мен в Черно море

Спорт

22-08-2023, 15:36

Снимка:

ПФК "Черно море"

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Отборът на Черно море продължи с впечатляващото си представяне в първенството и след като спечели с 1:0 срещу Лудогорец, запази първото място и прекъсна черната серия от осем загуби поред срещу шампиона. В герой за „моряците“ се превърна левия бек Цветомир Панов, който вкара попадението за трите точки. В интервю за Novsport.com Панов обяснява как Черно море е спечелил петата си поредна победа.

- Г-н Панов, с какво успяхте да надделеете над Лудогорец? 

- С по-голямо желание и мотивация. Лудогорец беше по-концентриран върху изявите си в Европа и ние успяхме да се възползваме максимално от това. 

- Какво си казахте на полувремето в съблекалнята? 

- Казахме си, че в защита играем добре и се справяме, но трябва да изострим атаката, за да създадем положения и да вкараме гол. 

- В крайна сметка се получи, попадението вкарахте Вие и то се оказа победно. Какво почувствахте, когато топката премина голлинията? 

- Това е втория ми гол за Черно море, но със сигурност е най-емоционалния. Стана уникален гол след страхотна атака, и аз много се израдвах, тъй като нашите фенове съзадоха невероятна атмосфера по трибуните и заслужаваха този гол и тази победа. 

- Къде е силата на Черно море? 

- В сплотеният колектив, сработения състав и силните индивидуалности. Важно е също, че играем като отбор и всеки от нас знае какво да прави на терена и следва плана на треньора. До този момент нещата ни се получават по най-добрия начин. 

- Какво очаквате от гостуването на ЦСКА?

 - Тежък мач, тъй като всяка една треньорска смяна в даден отбор води до подем, а и те вече спечелиха първа победа с новия си наставник. ЦСКА ще иска да спечели, за да скъси дистанцията с нас и да продължи да ни догонва. Но ние няма да сме напрегнати, защото сме свикнали да играем в мачове под напрежение и съм сигурен, че ще дадем битка на ЦСКА. 

-  Прави впечателние, че на чужд терен Черно море също е великолепен и дори за първи път в три поредни гостувания вкара три и повече гола във всяко едно от тях. 

- Не съм си водил статистика, но е очевидно, че подобрихме играта си като гости, за което заслугата е на всеки един футболист. 

- Докъде може да стигне Черно море през този сезон? 

- Нашата цел е да се борим за класиране в европейските турнири, без значение дали ще се случи през трето или четвърто място в първенството или през турнира за Купата на България.