Дискотека начисли 1695 лева за салфетки

Общество

12-12-2014, 12:23

Снимка:

salfetkispechat.com/facebook

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Мика Стоичкова щурее с Криско в Меката на салфетките (СНИМКИ)

Сред поръчките е и бутилка 18-годишен скоч за 420 лв.

Компания направи сметка в заведение от 3210 лв., а половината от тях - за салфетки. Това показва касова бележка, която се разпространява от няколко дни в социалните мрежи.
Тя е от нощта срещу 9 декември - на практика от студентския празник, който е на 8-и. Открита е малко преди полунощ - в 0,45 ч. Тогава група си поръчва скъп алкохол - уиски, водка, мартини, бейлис. И макар един от тях - бутилка 18-годишен скоч, да струва 420 лева, компанията трябва да плати повече за салфетки, отколкото за пиенето - 1695 лева за 113 пакета салфетки. Сумата става ясна 3 часа по-късно - в 4,16 ч, когато се закрива сметката, пише 24 часа.
Отдавна в дискотеките хора си поръчват салфетки, за да ги хвърлят около себе си за забавление. Модата идва, след като в Гърция преди време забраниха традиционното чупене на чинии, докато се танцува сиртаки.

Стряскащата сметка е от варненския бар “Ла Вида”, който се помещава в Техническия университет. Това е бившата соцдискотека, която е залепена на гърба на студентския стол.
Според касовата бележка заведението е на фирма “Скорпи-тур-97”, но от фирмата наемател на бара във Варна отказаха коментар.

Снимката на касовата бележка обаче събра различни коментари в мрежата. Някои написаха, че няма смисъл да се хвърлят толкова салфетки, защото 1700 лв. на двулевки ще са повече като количество.
“113 пакета салфетки за 4 часа танци прави по 30 пакета на час, тоест по 1 пакет на всеки 2 минути... на тия са им се откачили ръцете да мятат”, шегуваха се хора във фейсбук. Други, които обявяват, че са счетоводители, подозират, че бележката е фалшива, тъй като върху нея липсвала картата на България.