Разкритие: Човек на Градев опитал измама с бюлетините на Конгреса на БФС

Спорт

20-03-2024, 17:22

Снимка:

Novsport.com

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Росен Височков от ОФК Спартак (Пл) е бил член на комисията за избора, отчитаща гласовете в Зона София.

Скандално поведение е имал на Конгреса на БФС един от представителите на кандидата за президент Георги Градев, съобщиха за NOVSPORT потресени делегати. Росен Височков от ОФК Спартак (Пл) е бил член на комисията за избора, отчитаща гласовете в Зона София. Той е попаднал там по време на срещата в БФС няколко дни преди Конгреса, на който всеки от кандидатите за президент е предложил свои хора.

По време на преброяването Височков отварял всяка една бюлетина и съобщавал какъв е изборът. Съответно след това я слагал в съответната купчинка - на гласувалите за Георги Иванов - Гонзо, Бербатов, Касабов и останалите. В един момент той хванал две бюлетини с вот за Гонзо и ги сложил една върху друга, обявявайки само един глас за него. Това не останало незабелязано от представителя на УЕФА, който стоял до урната и зорко следил всичко, което се случва. Той настоял за повторно преброяване и гласовете за Гонзо в Зона София от 64 станали 65, което е истинският брой на подкрепилите го клубове.

По ирония на съдбата действията на човека на Градев можеше да доведат по нечестен начин до балотаж за президент на БФС на втори тур, защото ако всички 469 гласа бяха действителни, Гонзо нямаше да стане победител от раз.

Остава въпросът защо парадиращите за "изборни манипулации" хора от опозицията в БФС всъщност директно се опитаха да повлияят на преброяването на гласовете в залата...