Във Варна откриха Панорамата на на средното образование (СНИМКИ)

Мисия Варна

08-05-2024, 15:51

Снимка:

Община Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Нека заедно превърнем Варна в град на знанието, растежа и иновациите, заяви пред присъстващите заместник-кметът.

Изборът на образование е една безкрайно трудна и отговорна задача и за нас е особено важно, учениците да бъдат добре информирани, когато правят тази крачка. Колкото по-добре познавате възможностите, толкова по-лесно ще се ориентирате в многообразието. Нека заедно да превърнем Варна в градът за който мечтаем - град на знанието, растежа и иновациите. С тези думи заместник-кметът по образованието и културата Павел Попов откри традиционната Панорама на средното образование, която започна днес в Юнашкия салон. Организатор на събитието е Община Варна, съвместно с Регионалното управление по образование и Центъра за кариерно ориентиране в града. 

29 училища, осигуряващи средно образование на територията на община Варна са представени в Панорамата. Пред вас са всички възможности за кариерно развитие, които средното образование във Варна предлага, каза още заместник-кметът. Той благодари специално на представителите на местния бизнес, които инвестират в обучението, осигуряват производствени практики в реална работна среда за учениците, което е изключително важно за пълноценната реализация на пазара на труда.  

Панорама на средното образование се провежда днес от 10:00 ч. до 18:00 ч. и утре - 9 май от 10:00 ч. до 17:00 ч. в Юнашкия салон. Във форума  участват професионални и профилирани гимназии, средни училища, както и фирми – работодатели. Традиционно събитието представя актуалните профили и професии в средното образование за предстоящата учебна година пред кандидат-гимназисти и техните родители. Целта е да подпомогне учениците от седми клас и техните родители при избора на училище чрез предоставяне на информация за възможностите за продължаване на образованието в гимназиален етап.