Хотелиер ще пробяга Българското Черноморие за 6 дни

Спорт

07-05-2024, 14:29

Снимка:

Радио Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

По време на пробега със Силвия ще пътува видео оператор и фотограф, който ще заснеме и покаже красотата на Черно море.

Силвия Кьосева – български хотелиер и любител бегач, планира да пробяга Българското Черноморие от най-северната до най-южната му точка за шест дни.

По време на пробега със Силвия ще пътува видео оператор и фотограф, който ще заснеме и покаже красотата на Черно море, видяна по един различен начин.

Разстоянието между най-северната географска точка край Дуранкулак и най-южната край Резово, е разделено на 6 последователни етапа – със средно по 65 избягани километра на ден. На 11 май първият ден ще приключи в Българево. На 12 май преходът ще стигне до Варна. На 13 май Силвия ще пробяга разстоянието до Обзор. Трасето от Обзор до Ахелой е предвидено за 14 май, а от Ахелой до Дюни за 15 май. Приключението ще приключи на 16 май с финалния етап от Дюни до Резово. 

Инициативата вече е подкрепена от редица неправителствени организации, от местните власти, от други хотелиери, от много ентусиасти и любители бегачи. На доброволни начала са организирани подкрепителни пунктове, като всеки може да се включи в своеобразния маратон – бягайки, с колело, с лодка, сърф, кану каяк или друг метод на придвижване. „Вярвам, че на финала освен удовлетворението от изминатия път, ще бъда щастлива за това, че съм увлякла толкова много хора в идеята и посланието на инициативата. Желанието им да се включат доказва едно - че наистина е било време да тръгнем по този път и България освен своя популярен маршрут „Ком – Емине“, да има и още един като „Дуранкулак – Резово“, споделя Силвия Кьосева.