Предимно облачно на 1 май във Варна

Животът

30-04-2024, 17:07

Снимка:

pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

На отделни места ще има слаби валежи от дъжд.

Тази нощ валежите ще отслабват и спират в по-голяма част от страната.

Утре над Черноморието ще е предимно облачно, но само на отделни места ще има слаби валежи от дъжд. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 15° и 18°. Температурата на морската вода е 14-15°. Вълнението на морето ще е 3 бала.

На 1 май слънцето във Варна изгрява в 6:01 часа и залязва в 20:10 часа. Продължителността на деня е 14 часа и 9 минути. Фазата на луната е последна четвърт.

Във вътрешността на страната облачността ще бъде значителна. В следобедните часове на места, главно в планинските райони, отново ще има превалявания. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще са между 8° и 13°, в София – около 9°. Максималните ще са между 16° и 21°, по-високи в крайните югозападни райони, в София – около 18°.

Над планините ще е предимно облачно. Преди обяд ще е почти без валежи, а след пладне на много места ще има превалявания от дъжд, в отделни райони на Югозападна България и ще прегърми. Ще духа до умерен източен вятър, в Рила и Пирин ще се ориентира от юг-югоизток. Максималната температура на 1200 m ще е около 12°, на 2000 метра – около 6°.