Плевенското сдружение „Фото художници“ гостува с изложба във Варна

Варна Лайф

30-04-2024, 16:46

Снимка:

Любомир Бенковски - Бенджи

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Изложбата гостува във Варна след представянето си в Плевен в началото на тази година.

Изложба със заглавие „Светлописи“ подредиха плевенски фотографи в Арт салона на Радио Варна. Авторите са представители на новосформираното сдружение „Фото художници“, където членуват както професионалисти и творци от по-старото поколение, така и млади хора, които за разлика от по-опитните си колеги не са снимали на филми, а само дигитално, сподели пред БТА председателят на организацията Любомир Бенковски - Бенджи. В клуба се събират често, но без определена периодичност, поясни той.

В изложбата във Варна участват десет фотографи, всеки от които е избрал от личното си портофолио шест творби, които смята, че го представят най-добре, допълни Бенковски. Кадрите са снимани през дълъг период от време и не са подчинени на определена тема. Всички фотоси са дигитални, няма аналогови. Сред тях има градски пейзажи, актова фотография, репортажи, портрети.

Участниците в изложбата са Лъчезар Костов, Георги Попов, Мирослав Григоров, Евгени Дайчев, Тодор Василев, Богомил Стоев, Тихомир Христов, Петър Иванов, Светлин Гуцев.

Идеята за създаване на творческото обединение се заражда при среща на фотографи от по-старото поколение, които се занимават с това изкуство от 70-те години на ХХ век. Във „Фото художници“ членуват както професионални фотографи и фоторепортери, така и хора, за които изкуството е хоби, което практикуват редовно.

Изложбата гостува във Варна след представянето си в Плевен в началото на тази година.