Задържаха трима във Варна за държане и разпространение на наркотици

Крими

26-04-2024, 15:42

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Те са арестувани за срок до 72 часа с постановления на прокурор.

Трима задържани за срок до 72 часа с постановления на прокурор от Окръжна прокуратура – Варна за държане и разпространение на наркотични вещества.

Прокурор от Окръжна прокуратура – Варна постанови задържане за срок до 72 часа за мъж на 31 години и жена на 26 години, привлечени като обвиняеми за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества. Мъжът е извършил престъплението при условията на опасен рецидив, а жената - в изпитателния срок на предходно осъждане за същото престъпление, а освен това и разпространила забранена субстанция на трето лице. Двамата остават в ареста с оглед довеждането им в съда за определяне на мерки за неотклонение.

К.М. и П.С. са задържани при специализирана полицейска операция за противодействие разпространението на наркотични вещества, провела се под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Варна. В хода на проведените действия, са извършени процесуални действия – претърсване и изземване, в дома на мъжа и жената. Там са намерени и иззети различни количества марихуана и кристално вещество, като при пристигането на полицейските служители К.М. опитал да изхвърли част от наркотиците през терасата на жилището.

В хода на операцията е задържан още един мъж. В дома на 34-годишния Х.К. са намерени и иззети марихуана и количество синтетична дрога. Той е известен на органите на реда и е осъждан за престъпления, свързани с наркотични вещества, включително и за участие в организирана престъпна група, създадена с цел разпространение на забранени субстанции. Х.К. е обвинен за престъпление по чл. 354а, ал. 1, пр. 4 и 5 от НК.

Работата по документиране и доказване на извършените престъпления продължава под ръководството и надзора на прокурор от Окръжна прокуратура – Варна. Наблюдаващият случая прокурор ще настоява тримата да бъдат задържани под стража, като предстои в съда да бъдат внесени исканията за това.