Кметът Благомир Коцев награди двама изявени варненски ученици

Животът

26-04-2024, 14:58

Снимка:

Община Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Отличията се връчват за постижения в областта на лингвистиката и фотографията.

Кметът Благомир Коцев награди двама изявени варненски ученици - Нора Георгиева и Симеон Симеонов. На събитието, което се състоя в Община Варна, присъстваха и заместник-кметовете по социални дейности и по образованието Снежана Апостолова и Павел Попов, представители на Министерството на труда и социалната политика и Регионалният инспекторат по образованието, класните ръководители на децата, учители и съученици.

Нора Георгиева, ученичка от 12 клас на IЕГ - Варна беше отличена от кмета Коцев за заслугите й като лауреат от Националната олимпиада по немски език и Представител на България на европейски финал на Международните младежки дебати на немски език в Берлин, Германия.

Симеон Симеонов, ученик в 10 клас на МГ "Д-р Петър Берон" бе награден за отличието си като бронзов медалист от фотоконкурса "Светът, който носи усмивки", инициатива на МТСП в партньорство с МОН. За конкурса учениците в България бяха предизвикани от двете министерства да запечатат в кадър това, което ги кара да се усмихват. 

Продължавай, Симо, да ни показваш света такъв, какъвто го виждаш през обектива си! Красив, вълнуващ и цветен - светът, който носи усмивки!, гласи посланието, което кметът Коцев лично посвети на младия фотограф в книга за фотографията.  

Нора и Симеон благодариха на кмета и екипа му, на семействата, близките, съучениците и ръководствата на училищата си за подкрепата и признанието.