Треньорът на „соколите“ ги похвали след успеха

Спорт

22-04-2024, 16:43

Снимка:

Novsport.com

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

„Поздравявам момчетата, тъй като изпълниха задачите”, заяви Росен Кирилов.

Треньорът на Спартак (Варна) Росен Кирилов похвали играчите за представянето им при успеха с 2:1 над Струмска слава в Радомир. Победата позволи на варненци да останат първи в класирането и след този кръг, като в момента имат преднина от 3 точки пред Септември, който в понеделник приема Дунав.

„Поздравявам момчетата, тъй като изпълниха задачите и след като през по-голямата част контролирахме мача, заслужено го спечелихме. Ние знаехме, че ще бъде тежко, тъй като съперникът е добър, но се справихме по най-добрия начин“, каза Кирилов.

„Получихме гол без голово положение пред вратата ни, но грешки винаги има. Радващото е обаче, че бързо изравнихме, след като Руменов си спечели дузпа и я вкара. След почивката техен играч симулира за дузпа и след като вече имаше един жълт картон, бе изгонен с втори. Четири минути по-късно последва прекрасно центриране на Зехиров и Ахмедов вкара красив гол с глава. До края владеехме инициативата и можехме да отбележим и трето попадение, но направихме пропуски“, добави наставникът.

„След тези три точки вече дишаме по-спокойно, но не можем да си позволим отпускане, тъй като нашата цел не е само да се върнем в елита, но и да го направим като първи в класирането. Затова ще се стремим да спечелим и оставащите си пет мача“, заяви още Кирилов.
Той призна, че след двубоя собственикът на Спартак Павлин Николов, видимо доволен от победата, му се е обадил по телефона и е поздравил целия отбор.