Неработещи валидатори и блокирани машини във Варна

Мисия Варна

22-04-2024, 11:34

Снимка:

„Градски транспорт“ ЕАД - Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Ще можем ли да купуваме билети от контрольорите?

В случай на неработещ валидатор или блокирала машина контрольорите да имат възможността да продават билети в градския транспорт. Този вариант обмислят от Общината, съобщи за Радио Варна заместник-кметът по финанси Христо Рафаилов. "Не съм убеден обаче доколко това може да се случи", посочи той. 

146 са контрольорите във Варна, а автобусите от градския транспорт са малко под 200. "За да обезпечим целия процес ни трябват 400 служители, с които ние не разполагаме", поясни той.

Като служители на "ТАСРУД" контрольорите могат да продават билети, както и да глобяват пътниците. Това не могат да правят обаче шофьорите, категоричен е Рафаилов. "Не съм привърженик на това шофьорите да се занимават с несвойствена за тях дейност", допълни заместник-кметът. 

От месец юни системата за продажба на карти и билети не е поддържана, а сега с увеличаването на потока от туристи и външни хора във Варна заради летния сезон проблемът ще се задълбочи, посочи той. "Просто фирмата трябва да има волята да си свърши работата... Досега този въпрос е стоял със същата сила, но сега проблемът се повдига... Законът за обществените поръчки ограничава изключително много действията на кметската администрация. Ние имаме подписан договор и не можем да си позволим нищо извън нормите. Ресурс по договора по точка 1, където има хардуерно и софтуерно поддържане, е валидно и пари за това има", поясни той.