Наградиха победителите от Националните състезания по професии за млади таланти

Варна Лайф

18-04-2024, 15:20

Снимка:

Емилиян Ялъмов

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

21 професионални гимназии в страната се срещнаха във Варна.

Приключиха Националните състезания по професии за млади таланти. До 17 април Професионална гимназия по текстил и моден дизайн във Варна беше център на младежката мода и красота.

21 професионални гимназии в страната се срещнаха във Варна, за да участват в националните състезания по професии „ Млади таланти в модата“ и „Най-добър млад фризьор и гримьор“.

Голямата награда в категорията "Млади таланти в модата" за цялостно представяне спечели ПГО „Княгиня Мария Луиза“, гр. София. В категория "Модно ревю" първото място завоюваха възпитаниците от ПГО "Ана Май", гр. Пловдив. 

Есра Рамис Сали от ПГТОЛП, гр. Добрич, спечели първото място в категорията "Сръчни ръце", а в "Художествена скица" отличието отиде при Емма Георгиева Накова от ПГД "Елисавета Вазова", гр. София. 

Отборният победител в "Най-добър млад фризьор и гримьор" е Професионалната гимназия по текстил и моден дизайн във Варна.

В категория "Официална дамска прическа за червения килим – тема “Холувуд“, първенец е Антония Радославова Николова от ПГО "Недка Иван Лазарова", гр. Русе. За официален вечерен грим на тема "Холивуд" първото място отиде при Габи Димитрова Вълчева от ПГО "Недка Иван Лазарова", гр. Русе

В категория: Мъжко подстригване - тема „FADE“, първото място заслужи Златослав Пасков Димитров от ПГЛПЕХТ, гр. Ямбол.
Състезанията бяха организирани от дирекция „Професионално образование и обучение“ на Министерството на образованието и науката, РУО - Варна и ПГ по текстил и моден дизайн - Варна в партньорство с Национална асоциация на училищата по мода „Росица Иванова“.