Уникален вернисаж с шведски арт представят във Варна

Варна Лайф

17-04-2024, 13:01

Снимка:

Bottega gastronomy

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Представят творбите на българина Крис от Гьотеборг.

Уникален вернисаж ще се проведе във Варна. На него ще бъдат представени творбите на Христо Кузманов – Крис, един от най-известните съвременни български творци в чужбина. От началото на 90-те години на ХХ век той живее и твори в Гьотеборг, Швеция. Работил е в телевизия TV 1000.

Крис е роден в София. Негови картини са излагани в галерии в САЩ, Германия, Дания, Швеция и България. Участвал е в благотворителни изложби и много ценители притежават произведения от неговото изкуство. Изрисувал е две ортодоксални сирийски църкви в Гьотеборг, пише Фокус. 

Част от неговото творчество ще бъде представено в Bottega gastronomy на ул. "Шейново“ №3 във Варна. Началото на пърформанса ще бъде даден в 20:00 часа на 20 април (събота). Нестандартният за нашите географски ширини вернисаж ще се проведе в обект – кафетерия и магазин, в който се предлагат уникални продукти и ръчно изработени сладки и хранителни изделия. То е известно място, където се събират чужденци, които живеят и работят във Варна. Целта на вернисажа е да се покаже, че изкуството не е само за галерии, а трябва да намира място там, където се събират хората.