Треньорът на Балкан след успеха над Черно море: Не беше особено красив двубой

Спорт

14-04-2024, 10:20

Снимка:

Novsport.com

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Наставникът на Черно море Тича Георги Давидов също се съгласи, че този двубой не е бил приятен за зрителите.

Старши треньорът на баскетболния Балкан Васил Христов заяви, че е доволен от показания характер от неговите играчи при победата над гостуващия Черно море с 80:68 в среща от поредния кръг на Националната баскетболна лига за мъже.

"Не беше особено красив двубой за гледане. През първото полувреме особено бяхме много разсеяни, допускахме много грешки, резултатността беше много ниска, което не е типично за нас. Имахме и цели 8 грешки на полувремето. Успяхме да променим нещата след почивката, станахме по-организирани и най-важното - успяхме да излезем от трудна ситуация. Накрая с контузи и Ерик Адамс, тепърва ще видим какво е положението му. Радващото е, че успяхме да спечелим не толкова от гледна точка на класирането, колкото до това да проявим характер. Защото трудни ситуации ще има и в предстоящите мачове. до края на сезона и ние трябва да сме готови за тях. Състоянието на Митко Димитров не е нещо тежко, просто решихме да не рискуваме с пускането му в игра", коментира Христов.

"Решаващо за победата бе това, че заиграхме нашия баскетбол през второто полувреме. Стегнахме се, станахме по-фокусирани, както трябваше да започнем от началото на мача. Със сигурност ранното натрупване на лични нарушения се отрази на играта, напуснах още във втората минута и това наруши ритъма. Дори да не си го признаем, със сигурност имаше известно подценяване. Започнахме много зле и позволихме да стоят близо до нас. Що се отнася до следващите ни мачове с първите два отбора, ние показахме, че можем да ги бием и срещите ще бъдат с неясен край", каза баскетболистът на Балкан Йордан Минчев.

Наставникът на Черно море Тича Георги Давидов също се съгласи с Христов, че този двубой не е бил приятен за зрителите.

"Доста грозен мач за гледане, но от друга страна доста полезен за нас.  Вече почвам да усещам отбора и настроенията вътре в него, това за мен е много полезно. Но също така е полезно за целия отбор, защото ние трябва да се научим да бъде твърде и да играем по-смело и като гости. В последните минути може би някои от основните ни играчи не издържаха физически, може би не изиграхме добре нещата и тактически.  И може би затова Черно море губи мачове, защото не спазваме тактическата дисциплина. В това имаме голям потенциал за работа. Да играем отборно, защото индивидуалните напъни водят до загуба. Играхме без двама основни играчи - Коцев и Спиров, но състоянието им не е тревожно, решихме днес да ги спестим.  Искам да поздравя момчетата, че играха добре през по-голямата част от мача, когато спазваха тактическия план.  За краткото време, когато ме нямаше в България, нещата не са се променили, същата работа е. Дано по време на плейофите стане по-различно", заяви Давидов.

"Бяхме равностойни през по-голяма част от мача. Накрая обаче ни разконцентрираха, вкараха ни доста точки - 33, повече отколкото през първото полувреме - 27.  Вкараха ни много бързи атаки, трябва да поработим и върху това. Георги Давидов е голям професионалист, внесе малко по-строг режим, малко повече дисциплина и са надявам това да ни донесе резултат", добави баскетболистът на варненци Костадин Лазаров.