Победа и минимална загуба за ватерполистите на варненския „Комодор”

Спорт

08-04-2024, 09:51

Снимка:

Народен спорт

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Следващият уикенд предстои кръг в „Елит” и при 17-годишните, домакин е Варна.

Победа и минимална загуба, само с гол разлика, донесе изминалият уикенд на отбора на „Комодор” (Варна).

При 15-годишните в двубой от 6-ия кръг на група „Елит” ватерполистите на „Комодор” извоюваха победа с 16:10 над отбора на „Ботев 2000” (Враца) като гости.

При мъжете, отново в 6-ия кръг от елитната група, варненци отстъпиха с минимална разлика от 1 гол на съгражданите си от „Аква спорт” – 14:15. Срещата се проведе на басейн „Д-р Любен Лазаров” на комплекс „Приморски” във Варна.

„Получи се много интересен мач за публиката. Отново поднесохме един от най-стойностните двубои в кръга. Започнахме доста разпиляно в защита. Срещата тръгна с голяма разлика в полза на съперника ни. Във втората част вървеше 9:2, трябваше да догонваме противника, тъй като разликата беше 7 гола. В третата част успяхме да настигнем „Аква спорт”, а в четвъртата - стигнахме до един гол разлика, но за съжаление не успяхме да си реализираме численото преимущество. Изтървахме много важна ситуация пред вратата с човек повече. В последната секунда съперникът ни вкара, и головете станаха общо два, после върнахме още един и мачът приключи. Момчетата играха достойно, последните две части надделяваха над противника. Първите две разликата беше голяма, не ни стигна времето да се поздравим с успех”, коментира треньорът Константин Бурназов.

Той анонсира, че следващият 7 кръг мъжете на „Комодор” играят с КПС „Варна”, а преди това – тази седмица предстои кръг в група „Елит” при 13-годишните в София, като домакин е „Славия”.

„Играем още с „Ботев – Враца”, „Черноморец” – Бургас и КПС „Варна”. В момента сме водачи в групата. Очаквам да си вземем мачовете и да продължим победната серия”, обобщи Бурназов.

Следващият уикенд предстои кръг в „Елит” и при 17-годишните, домакин е Варна.

След победата на „Комодор” над „Ботев” във Враца при 15-годишните с 16:10, треньорът Николай Николов – Майката окачестви мача като атрактивен.

„Ботев” са доста симпатичен, конкурентен отбор. Четири минути преди края на срещата резултатът беше равен – 4:4. Накрая успяхме да реализираме няколко положения и победихме. Но в никкакъв случай мачът не беше лек, а напротив – доста тежък! Радва ме факта, че имахме отлична защита, която ни остави в мача и чрез която накрая го предопределихме. Удовлетворен съм от представянето на отбора. Свършихме си работата. Баланъст ни към момента е 4 победи и 2 загуби. Движим се в средата на таблицата”, обобщи Майката.