Във Варна: Посвещават деца в тайните на рицарството

Животът

07-04-2024, 10:14

Снимка:

Парк-музей „Владислав Варненчик“ - Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Парк-музеят "Владислав Варненчик" предлага образователна програма „Рицари и рицарски занаяти“.

Парк-музей "Владислав Варненчик" посвещава деца в тайните на рицарството. Званието "рицар" е било толкова желано през Средновековието, че мнозина си го присвояват, нямайки право на него и без въобще да го заслужават.

Какви са съществените разлики между истинските рицари и останалите въоръжени воини може да разберете, като посетите Парк-музей „Владислав Варненчик“. А малките посетители дори могат да получат истинско рицарско посвещение в образователната програма „Рицари и рицарски занаяти“.

В нея ще разберете кои са рицарите, как е протичала подготовката им, през какви етапи е преминавала и кога се е смятало, че рицарят е готов да бъде въведен в рицарско звание. Програмата представя и характерното за епохата снаряжение и въоръжение, както и усъвършенстването му с развитието на ковашкото изкуство. Участниците в нея ще станат свидетели на демонстрация по изковаване на меч пред огнището и не само ще видят как се използва чукът, наковалнята и духалото, но и сами ще могат да се опитат да изплетат ризница от метални халки.

Посещението в музея може да планирате в дните от вторник до събота, от 10:00 до 18:00 часа (касата приключва в 17:30), като повече подробности за образователните програми ще откриете на сайта varnenchikmuseum.com и на телефон 052/ 74 03 02, на който може да се запишете.